петък, 12 октомври 2012 г.

Печурки със сирена



Цяла вечност не съм публикувала тук. Признавам си, липсва ми блога, много. Но живота през лятото е толкова динамичен, че докато се обърнеш и минали три месеца. Децата растат, с това и нуждите им, имаме си ученичка в предучилищна, пишем ченгелчета, двойки- имаме проблем с вълничките им,обаче! И по-добре, то 2ката не е любима на никой :)
Старах се да мина на диета, напоследък се опитвам да се храня разделно, понякога обаче се изкушавам. Не зная тази рецепта дали ще си пасне с разделното хранене, но за мен са най-вкусните гъби, които някога съм яла.

За направата им са нужни едри печурки, котидж сирене и сирене бри. Количеството зависи от повода, за който ги приготвяте, но да речем за 250 грама едри печурки употребих около 50 грама синьо сирене и 1/3 кофичка котидж.

Измийте добре гъбите и отделете от пънчетата, така че да отворите гъбките. Сварете ги в леко подсолена вода. Наредете в тавичка,  всеки отвор сложете около 1 ч.л котидж сирене. Пънчетата можете да сложите между гъбките. След като запълните всички настържете на ситно ренде синьото сирене. Овкусете с няколко кристала сол и щипка черен пипер. Запечете във фурната /или на функцията грил на МВ/ до готовност-  не повече от 15-на минути.
Определено това предложение си го записвам във топ 10 на ЗТО /задължително трябва да се опита/. Направете го и вие.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...