неделя, 5 септември 2010 г.

Фокача с лук и зелен пипер




За тестото:

3-4 с.л прясно мляко
100 мл. вода
200 грама брашно
2 с.л зехтин
1 с.л сол
1 ч.л захар
1 ч.л суха мая

За плънката:

1 глава воден /червен/ лук
1 зелена чушка
50 грама кашкавал
20 грама масло

Разтваряме маята в затоплетно прясно мляко. Прибавяме захарта и разбъркваме добре. С част от брашното правим квас, с консистенцията на рядко тесто /като за палачинки/ и оставяме да втаса. През това време размиваме солта във водата и прибавяме зехтина. Добавяме брашното при водата и разбъркваме добре. Накрая добавяме втасалата квас и омесваме леко. Оставяме тестото да втаса няколко часа /да удвои обема си/ под свежо фолио.

След като е втасало покриваме тавичка с намазнена хартия за печене и разстиламе тестото. Правим дупки по цялата повърхност с пръст.

Лука и чушките се нарязват на едри кръгчета и се задушават под капак с маслото. След това се изсипват върху тестото, а отгоре се настъргва кашкавал на едро. Печем около 20 минути на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...