неделя, 20 ноември 2011 г.
Tutti frutti truffles
С голямо вълнение очаквам декември месец. Обожавам да работя през декември. Магазините са украсени, хората са по-добри и разбиращи, звучат коледни мелодии, понякога има сняг в нашия град. И така ... до Коледа- когато всички обезумяват, започват да пазаруват, все едно повече няма да влязат в магазин, винаги са пропуснали нещо много нужно за храна ... Аз, за разлика от масата, предпочитам да съм напазарувала доста преди празниците, винаги излиза по нещо, но то никога не е спешно. С тази цел започвам и приготвленията на лакомства още през ноември. Наскоро в една тема пуснаха линк към въпросните бонбонки и рецептата веднага ме спечели, защото обещаваше да е лесна за изпълнение, вкусна и атрактивна. В линка има предоставени 4 рецепти за коледни сладки, аз стартирам с тези и обещавам да направя и останалите. Ето я и рецептата:
200 грама бял шоколад /при мен Милка/
125 гр. безсолно масло
6 броя чаени бисквити /Роден край с мляко/
100 гр. захаросани плодове /ползвах от микса на Лидл/
50 гр. коктейлни черешки
Начупваме шоколада на малки парченца и добавяме маслото при него. Разтопяваме ги в микровълновата за 1 минута. След това бъркаме да се разтопят всички останали бучки шоколад. След като добие течна консистенция добавяме накълцаните на ситно череши и захаросаните плодове, а накрая натрошаваме на ситно бисквитите и изсипваме и тях. В правоъгълна тавичка разстиламе станиол /не съм сигурна, че ще стане със стреч фолио/ и изсипваме получената смес. Изравняваме и покриваме с още станиол. Оставяме за няколко часа в хладилник. След като се втвърдят добре режем на квадрати.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Става и със стреч фолио, Мими. Правила съм, но с черен шоколад, с който успях да задоволя шоколадовите страсти у нас.
ОтговорИзтриванеНо така са много по-пъстри и весели, ще пробвам тези квадратчета.
Много са сладурски. А колко време могат да се съхраняват?
ОтговорИзтриванеПеп, мерси- имах под ръка така или иначе станиол
ОтговорИзтриванеЕос, нямам си идея, но определено не държат на топло, трябва да са на студено, по възможност в хладилник- но рецептата е толкова лесна за изпълнение, че може да се направи сутринта, преди деня в който решиш да ги консумирате- ще има достатъчно време да стегнат и да се поднесат в подобаващ вид
Хубава и усмихната седмица
Много добро предложение!
ОтговорИзтриванеМисля да направя такива за детската ясла на малката:))
Тези дни правих бонбони по тази рецепта и децата казаха, че това са най-вкусните, които са яли! Весела Коледа!
ОтговорИзтриване