неделя, 13 ноември 2011 г.
Пилешка супа
Моя приятелка ме беше помолила да публикувам рецепти по-редовно, но аз отказах с предлога, че ежедневното ми готвене е предимно на ястия от българската кухня, на които предполагам всички знаят рецептата. Сега обаче ще удовлетворя това й желание с рецепта за моят начин за приготвяне на пилешка супа /предпочитам от домашна птица/.
Продукти:
набор за супа /крилца, крака, дреболии, фенер/
2-3 средно големи моркова
2-3 средно големи картофи
1 глава лук
чушка, домат /зимата може от консерва/
фиде
сол, чубрица и девисил
Сварете хубаво месото /домашното изисква повече варене/. След като е готово го извадете от бульона, а в него сипете нарязаните на ситно зеленчуци, добавете сол. Оставете ги да поврат малко, а през това време обезкостете и накъсайте месото. Добавете го след това, заедно с фидето и домата. След като свалите от котлона оставете супата да поизстине, поръсете я с чубрица и девисил и застройте по предпочитан от вас начин- аз го правя с 3 яйца и 2 с.л кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Пилешката супа е на едно от водещите места по честота на приготвени ястия у нас. Твоята изглежда много апетитно и стилно поднесена! Хубава снимка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева седмица!
Чудесна супичка,любима ни е !
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми супа! А чиниите ти са невероятно красиви, много ми харесват!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!
днес ми даде идея с пилешката супичка, само ще избегна лимона щото не ми е по вкуса... а чинията и купичката и на мен много ми харесват
ОтговорИзтриване