събота, 22 януари 2011 г.

Rainbow cake



~*~ Блат ~*~

5 белтъка
250 гр. масло
1 капсула ванилия
470 гр. захар
360 гр. прясно мляко
370 грама брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л сол
сладкарски бои- поне 4 цвята :)))))

Белтъците /трябва да са на стайна температура/ разбиваме на пяна заедно със солта. В отделна купа смесваме сухите подправки- захар, брашно, бакпулвер. В трета купа размесваме маслото с прясното мляко и към тях прибавяме като редуваме 1 част от сухите продукти и 1 част от белтъците. Добре е ако можете да претеглите общото количество на сместта за блат, за да разделите пропорционално блатовете. Дори и да нямате разнообразни цветове- смесете някой от тях за получаване на повече нюанси. Блатовете се пекат в преварително загрята на 180 градуса фурна. След това ги отделете да изстинат, а през това време направете крема.

~*~ Домашен млечен крем ~*~

5 жълтъка
500 мл. прясно мляко
200 грама захар
5-6 лъжици брашно
* 100 грама кокосови стърготини

Разбиваме жълтъците с брашното. Сваряваме млякото със захарта и добавяме разбитите жълтъци. Бъркаме до сгъстяване на крема. След като свалим от котлона добавяме кокосовите стърготини.

Сглобяваме тортата като редуваме крем и блат, като последния намазваме с 4-5 с.л кайсиев конфитюр. ОСтавяме в хладилник няколко часа или една нощ да престои.
Украсата е опция, при мен- готово марципанено покритие /400 гр/, което само разточих и оформих.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...