вторник, 25 януари 2011 г.

Основен пакет инструменти за декорация

Последните няколко дена съм обзета от мания по тортоправене, като мислите ми постоянно са насочени към търсенето на подходящи и полезни инструменти в помощ на това начинание. В основата на тази мания е предстоящия 4 рожден ден на Стефи, за който ми се иска да направя красива и вкусна домашна торта /с Тинкърбел/. Вече имам идея как точно да изглежда, остава да набява инструменти и продукти и да тренирам до следващия месец. Тъй като ми е трудно да преценя потърсих инфо какви са необходимите инструменти за декорация и тортоправене и сега ще изборя основните от тях.

Форма за печене /Cake pans/- разнообразни големини и вариации, с конректна форма или само са блат, поне две като за начало- стандарта за големина е 24-26 см диаметър, и поне една с по-малък диаметър, да речем 18 см;

Точилка /Rolling pin/- малка и голяма, голямата за разточване на основното покритие /за предпочитане пластмаса или метал/ и малка за разточване на готови форми за завършеност на формата;
Шпатула за заглаждане /Smoothers/ - безценна за "опъване" на покритието и за придаване на гладък и завършен вид;
Шпатула за нанасяне на крем /Angled spatular/- Дълъг нож с ъгъл за по-добро нанасяне на кремове и пълнежи на торти
Нож за рязане на пица /Pizza cutter/- за изрязване на излишното покритие;

Набор за моделиране /Modelling tools/;

Подложка за моделиране /Petal pad/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...