С тортата за рождения ден си казах- това беше, повече торти няма да правя за тази година. А то какво стана- започнаха да ми поръчват торти. Следващата е за съпруга на моята колежка, която е фен на ферари. Рожденият му ден е днес, а вчера в поредният кръг от Формула едно на първите три места са коли на любимото Ферари. Естествено- тортата е тематична, реших да не я претрупвам, пък и става въпрос за зрял мъж, все пак.
Най-трудно ми беше да измисля как да направя емблемата и след малко проучване реших да се пробвам със шоколадов трансфер.
Мисля, че като за първи път се получи доста прилично.
Тортата трябваше да е много шоколадова, и блатовете, и крема. За крема въобще не се замислих- шоколадовият крем на Бубулинката. А за блатовете отново се доверих на моят идол в тортоправенето- Димитрана и рецептата за нуга торта . Ето и самите рецепти:
Блатове:
4 яйца
100гр захар
100гр брашно
2с. л нишесте
1ч. л бакпулвер
1с.л какао
50гр тъмен готварски шоколад
1/2 ч.л есенция круша
1с. л ром
Крем:
4 пресни яйца
250 гр масло (истинско, а не маргарин или сметаново)
300 гр шоколад (аз предпочитам натурален, но може и млечен)
30 мл ром или коняк
1 ч.ч. пудра захар
Блата разрязох на две. Напоих половинките със соса от компот от круши. Разделих крема на две и между двете половинки сложих разполвени несолени лешници /взех небелени 100 грама, запекох леко на тиган, след което с разтъркване между дланите изпада кората/. Украсата е ясна- измазване с маслен крем, отгоре оцветен фондан. Въпрос на импровизация.
Повече от прилично:)! Разкошна е! Комплименти!
ОтговорИзтриванеЧудесно изпълнение!
ОтговорИзтриванеА вкусът е опияняващ!
Мария, би ли споделила откъде взимаш есенция от круша?
Поздрави и прохладна седмица!
Какво ти прилично изпълнение. Направо си е върха. Поздравления за уменията ти. Със сигурност и на вкус е била превъзходна.
ОтговорИзтриванеблагодаря ви безкрайно за милите коментари
ОтговорИзтриванеистината е, че докато я приготвях съжалявах, че няма да остане у нас и скоро ще повторя рецептата, защото и аз самата предполагам, че вкуса е хубав
Дани- есенциите ги продават в онлайн магазините за сладкарски консумативи, накупих си вече 10-на вкуса и всичките са хубави
Страхотна! Имаш невероятни умения! Приеми моите комплименти!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е !
ОтговорИзтриванеHiv disease for the last 3 years and had pain hard to eat and cough are nightmares,especially the first year At this stage, the immune system is severely weakened, and the risk of contracting opportunistic infections is much greater. However, not everyone with HIV will go on to develop AIDS. The earlier you receive treatment, the better your outcome will be.I started taking ARV to avoid early death but I had faith in God that i would be healed someday.As a Hiv patent we are advise to be taking antiretroviral treatments to reduce our chance of transmitting the virus to others , few weeks ago i came on search on the internet if i could get any information on Hiv treatment with herbal medicine, on my search i saw a testimony of someone who has been healed from Hiv her name was Achima Abelard and other Herpes Virus patent Tasha Moore also giving testimony about this same man,Called Dr Itua Herbal Center.I was moved by the testimony and i contacted him by his Email.drituaherbalcenter@gmail.com We chatted and he send me a bottle of herbal medicine I drank it as he instructed me to.After drinking it he ask me to go for a test that how i ended my suffering life of Hiv patent,I'm cured and free of Arv Pills.I'm forever grateful to him Drituaherbalcenter.Here his contact Number +2348149277967...He assure me he can cure the following disease..Hiv,Cancer,Herpes Virus,Epilepsy, fibromyalgia ,ALS,Hepatitis,Copd,Parkinson disease.Diabetes,Fibroid...
ОтговорИзтриванеВы ищете бизнес-ссуду для рефинансирования своих потребностей, тогда предложение о ссуде pedro будет для вас хорошим, потому что оно подлинное, и с ним можно работать по доступной ставке и простым условиям и положениям, а также для любых видов ссуд, которые вы хотели бы подать по электронной почте pedroloanss@gmail.com
ОтговорИзтриване