неделя, 10 юни 2012 г.

Пилешки крилца с грах и картофи



Мама ми подари тиган. Знае жената с какво да ме зарадва, обикновено ми дава пари, но май почти никога не си купувам, та сега с подранил подарък за Богородица. Не че няма да си измисли пак нещо за тогава, но подаръка е вече при мен. И веднага влезна в употреба.
Ето и рецептата за това може би по-непретенциозно, но любимо за моите деца ястие:

500 гр. пилешки крила
300 гр. пресен грах
5-6 средно големи картофа
2-3 моркова
2-3 с.л домат от консерва
няколко стръка пресен лук
сол
червен пипер
брашно

Сваряваме граха и пилешките крила почти до готовност. В голям тиган слагаме всички зеленчуци, нарязани на едро, заедно с крилцата и задушаваме добре. Последно добавяме домата от консерва, поръсваме с брашното и червения пипер, добавяме солта и заливаме с бульона от крилцата. При нужда добавяме още вода. Намаляваме силата на котлона и оставяме ястието да се сготви, докато водата се поизпари. Може да поръсите с пресен магданоз след като е готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...