неделя, 17 април 2011 г.
Козунаците на Танита
Днес реших да изпробвам тази вкусна рецепта, от толкова време се наслаждавам на прекрасните снимки, и страхотните конци които ни показва Танита.
Можете да видите рецептата на блога на Танита, а аз ще споделя как направих моите- спазвайки последователността указана в блога, не сложих само настъргана лимонена кора, а 1/2 ч.л лимонова есенция на д-р Йоткер. Тестото премесих два пъти на програма Тесто /1:30 часа по моята машина/. След това оставих 2-3 часа да си втасва вътре. После извадих, на намазнен плот разделих тестото на две, от половината направих три фитила, които оплетох на обикновен козунак, намазах с разбития с малко вода жълтък и поръсих със захар. От другата половина отново направих три топки, разточих на намазнения плот всяка, на една поръсих какао и захар Мусковадо, а на другите две- поръсих желирани бонбонки. Усуках три фитила, след това завих в кръг и поставих в овална форма. Оставих около час и половина на стайна температура да втасва, след което сложих на 40 градуса във фурната. След като удвоят обема си, увеличаваме градусите на 180 и печем до готовност /поне 40 минути/.
Надявам се да съм била от полза. Аромата е невероятен, чак съжалих, че постя за първи път от близо 40 дена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
С вашите конци ставате вече смешни.
ОтговорИзтриванеВсичко зависи от маята , качеството на брашното, времето за втасване и фитилите.
Конците нямат нищо общо със състава на рецептата.
Много ти благодаря за конструктивният коментар
ОтговорИзтриванекакто може да се забележи в публикацията, никъде не наблягам на рецептата, а дори напротив- обяснявам чисто технически как съм изпълнила нещата :)))
весели празници и повече светлина в душата
Страшен е,много добре изглежда!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря за невероятно вкусната рецепта! Вчера я изпобвах предвеликденски и останах възхитена. Ще я повторя в събота пак!
ОтговорИзтриване