събота, 2 юни 2012 г.

Торта с горски плодове и крем шампанско









Блатове:

6 яйца /разделят се жълтъци от белтъци/
200 гр. захар
120 гр. брашно
1 бакпулвер /на д-р Йоткер/
120 мл прясно мляко
щипка сол




Крем:


500 гр. маскарпоне
200 гр. неподсладена сметнана мин. 35% животински мазнини
200 гр. пудра
1/2 ч.л есенция шампанско


Топинг:


250 гр. замразени горски плодове
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч вода




Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.  Смесваме бакпулвера с брашното и разбъркваме с яйчната смес. Добавяме и леко затопленото мляко и разбъркваме добре. Последно разбиваме белтъците със щипка сол до твърди върхове и прибавяме на части към яйчната смес, като бъркаме колкото да се разнесат.
Печем на три части в 22 см. тортена форма /или ринг с регулация/ на 180 градуса до зачервяне на блата.

След като изстинат блатовете редуваме блат- топинг- крем, стягаме с тортен ринг и оставяме в хладилник за поне една нощ, за да стегне добре. След като е стегнала тортата може да украсим- ако ще обличаме с фондан първо я облицоваме- с маслен крем с трохи от бишкоти за изравняване на неравностите и после с  маслен крем за заглаждане. Украсяваме според собствените си желания.

5 коментара:

  1. Мария, тортата е прекрасна
    и на вид, и на вкус!
    Поздравления!
    С пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Прелестно надиплена и кокетно позираща е тази тортичка :) А и много красиво си я съчетала с цветята във каничката! За вкусът нямам съмнения никакви! Поздрави и хубав ден от мен :)!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, мили момичета
    това е тортата за рожденият ми ден, който беше скоро, мислех да не я показвам, но пък е толкова вкусна, че няма как да я запазя за себе си

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Мария!
    Благодарение на Люба открих"Време за губене" и бързам да прегледам повече твои неща.Няма да имам време за коментари, но ще се насладя на хубавите снимки и интересните рецепти.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...