Продукти:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. олио
- 6 супени лъжици захар
- 1 кубче мая
- 1 кг. Брашно
- кората на един лимон
- 1 жълтък за подмазка
- 1 бурканче шипков мармалад
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря с половината прясно мляко, което е затоплено. Към тях се прибавят яйцата, разбити със захарта и останалите продукти. Замесва се меко тесто, което се дели на 4 топки. Разточват се кори с дебелина 0.5 см. , след което се режат на 8 парчета. В края на всяко парче се слага плънката и се навива кифличката. Нареждат се в тава, подмазана с олио и брашно. Втасват 1 час на топло, след което се намазват с жълтък и захар и се пекат в умерена фурна.
Много апетитни кифлички, Мими!
ОтговорИзтриванеХристос Воскресе!
Мерси, Пепи.
ОтговорИзтриванеВо истина Воскресе, здраве и щастие за цялата къща.