неделя, 4 април 2010 г.

Лимонови кифлички с шипков мармалад




Продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. олио
  • 6 супени лъжици захар
  • 1 кубче мая
  • 1 кг. Брашно
  • кората на един лимон
  • 1 жълтък за подмазка
  • 1 бурканче шипков мармалад



Начин на приготвяне:
Маята се разтваря с половината прясно мляко, което е затоплено. Към тях се прибавят яйцата, разбити със захарта и останалите продукти. Замесва се меко тесто, което се дели на 4 топки. Разточват се кори с дебелина 0.5 см. , след което се режат на 8 парчета. В края на всяко парче се слага плънката и се навива кифличката. Нареждат се в тава, подмазана с олио и брашно. Втасват 1 час на топло, след което се намазват с жълтък и захар и се пекат в умерена фурна.

2 коментара:

  1. Много апетитни кифлички, Мими!

    Христос Воскресе!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, Пепи.
    Во истина Воскресе, здраве и щастие за цялата къща.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...