неделя, 11 април 2010 г.

Ароматни кошнички с яйце, сирене и кашкавал

Тези почивни дни най- използвания съд в къщи се оказа т. нар. bun tray или форма за симидчета.Първо реших да правя кюфтета, но нали не пържа заради децата, пък и имах изостанали няколко от великденските яйца експериментирах със смес за кюфтета, изпечени в компанията на резен сварено яйце. Та се получиха едини интересни печени кюфтета.
Днес сутринта станах с идеята да замеся тесто за пица, но половината ми остана и понеже обичам да хапваме прясно приготвена пица, остатъка реших да направя нещо различно. Мислих, мислих и импровизирах отново с тази тавичка за малки питки.

За тестото:
/за 24 питки/

  • 1 яйце
  • 350 мл. вода
  • 1 ч.л сол
  • 500 гр. брашно
  • 1/2 пакетче мая на Йоткер
  • щипка захар

За пълнежа:

  • 1 средно голям домат
  • 200-250 гр. сирене
  • 4 яйца
  • 150 грама настърган кашкавал
  • чубрица, червен пипер

Тестото разделих на 12 равни части, намаслих всяко секторче от тавичката и разстлах тестото. Във всяка получена тарталетка сложих половин резен домат и отгоре запълних със сместа от яйце, сирене и настърган кашкавал.Поръсих с подправки и запекох във фурната.
Всички в къщи останаха доволни.

3 коментара:

  1. М-м-м, страхотно изглеждат! Сега и форма за тарталетки трябва да търсим :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни снимки, презентация и рецепта! :-)

    ОтговорИзтриване
  3. мерси за комплиментите :)
    поздрави и слънчева седмица @--\

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...