неделя, 9 май 2010 г.
Кавърма със свинско месо
Продукти:
500 грама свинско месо за готвене
2 големи глави лук
2 моркова
2-3 зелени пиперки
1 средно голям домат
1/2 чаша бяло вино
1 ч.л сол
1 с.л суха подправка
за гарнитура- кафена чаша ориз, задушен в малко мазнина
Месото се нарязва на едри хапки. Зеленчуците режем на дребно и заедно с месото задушаваме в дълбок тиган. След като се изпари водата, заливаме с 1/2 чаша бяло вино и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Оставяме на слаб огън да къкри докато се изпари цялата течност.
Поднасяме с "венец" от варен ориз с подправки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитно изглежда, Мими!
ОтговорИзтриванеИ лесно, и вкусно!
Поздрави и слънчева седмица :)
мерси, Пепи- така е, лесно и чудесно
ОтговорИзтриваневинаги се включваш на ястията с месце:Р
хубава и спокойна седмица и на вас
аууу, чиста случайност :)))))
ОтговорИзтриванеаз и кексчетата видях, страхотни са!
Ама знам ли що пък на кавърмата се разписах.....
Много усмивка :)))
шегувам се, разбира се, радвам се че са ти харесали
ОтговорИзтриванепоздрави и много усмивки и за теб :)))))))))))
Много вкусен блог! Радвам се, че го открих навреме, даже си харесах някой неща, които ще пробвам при първа възможност! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеблагодаря за отзивите, надявам се да бъда полезна и да ви е вкусно
ОтговорИзтриванепоздрави и усмихната вечер :))))))))
Миме,ще пробвам тази рецепта,публикувана е на рождения ми ден
ОтговорИзтриване