сряда, 28 април 2010 г.

Питки с трици


Продукти:

100 мл. прясно мляко
100 гр. кисело мляко
2 яйца
1 ч.л сол
150 гр. фини трици
300 гр. брашно тип 500
1/2 пакет суха мая /на д-р Йоктер/
щипка захар
1 с.л фини овесени ядки /за поръсване/



Приготовление:

Продуктите се прибавят по изброения ред в машината за хлаб и се нагласят на програмата за месене на тесто със втасване. След приключване на програмата тестото се вади, разделя се на 6 равни части и от всяка с намазнени ръце правим питка в предпочитана форма. Слагаме в тавичка и покриваме с хавлийка. Слагаме във фурната и оставяме 30 минути да втасат на 30-40 градуса. След като удвоят обема си поръсваме питките с овесени ядки. След това печем на максимални градуси до готовност /още 15на минути/. Вадим и оставяме да изстинат на решетка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...