понеделник, 30 април 2012 г.

Розички с извара и ароматна поръска

Тесто:

 1 ч.ч прясно мляко
 1 пак. суха мая
 1 ч.л захар
 3-4 с.л брашно

 От топлото мляко, маята, брашното и захарта се прави закваска, която оставяме да втаса, докато стане на конци. След това я използваме за замесване на тестото, за което са ви нужни:

 2 ч.ч брашно
 1 ч.ч топла вода
 3 с.л зехтин
 1 яйце /леко разбито/

 Получава се меко и пухкаво тесто, което разделяме на няколко топки. Всяка топка разточваме и изрязваме кръгчета със водна чаша. На всяко кръгче правим четири разреза от вън навътре /но не до края/. В оформената среда слагаме малко извара /ако искаме сирене/ и завиваме две по две противоположните части. Така се оформя питчица с формата на роза. Печем на 180 градуса около 20 минути /или докато порозовеят/. След като ги извадим намазваме със зехтин, овкусен със сол, розмарин, чубричка и чеснов прах.
 Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Чудно изглеждат тези розички с извара и подправки ... ммм :) Вкусно и красиво!

    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно изглеждат!
    И ароматни!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, момичета.
    Усмихнати и топли почивни дни

    ОтговорИзтриване
  4. Розичките изглеждат много апетитни а снимката е разкош!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...