четвъртък, 23 декември 2010 г.

Линцерови сладки



~*~Продукти~*~

200 грама масло /на стайна температура/
2 1/2 ч.ч чаши брашно
1 ч.ч пудра захар
2 яйца
1 пак. ванилова захар
малинов, кайсиев или друг конфитюр по желание за слепване

От продуктите се омесва меко тесто, което трябва да престои няколко часа, по възможност едно денонощие на студено. След това се разточва средно дебела кора и с формички се изрязват сладките, като ефекта е да са слепени две по две, като горната има дупка по средата. Пекат се до порозовяване и след като изстинат се слепват, като предварително поръсваме сладките с дупка с пудра захар. Съхраняваме в метална кутия няколко дни, за да поемат от сладкото и да омекнат добре.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...