сряда, 24 март 2010 г.

Шопска баница



За тестото:


310 мл топла вода
2 с.л олио
1 с.л сол
470 гр. брашно тип 5001 ч.л мая за хляб на д-р Йоткер
щипка захар
За плънката:

400 грама сирене
За заливка:

100 гр. масло
2 с.л чубрица
2 с.л червен пипер

Продуктите се поставят в тази последователност в машината за хляб и се пускат на програмата за тесто със втасване.След като е готово тестото го разделяме на 6 равни части и от всяка разточваме тънък лист като за баница. Натрошаваме сирене по цялата повърхност и завиваме листа във формата на плик за писмо.

Нареждаме в тава и оставяме около час да втаса. Преди да почнем да печем, разтопяваме маслото и "угасяме" червения пипер в него. Поръсваме всяка питка с чубрица и заливаме с мазнината с червен пипер. Печем на 150 градуса 10 минути, и после на максимални около 15 минути.

1 коментар:

  1. Здравейте! Днес сутринта направих тази рецепта за закуска на моето семейство и си облизаха пръстите. Много вкусна рецепта. Благодаря за споделеното:))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...