четвъртък, 16 юни 2011 г.

Зеленчукови шницели




Продукти:

4 средно големи картофа
1 тиквичка
2 средно големи моркова
1/2 пакет замразени броколи /или 1 средно голям стрък/
3 с.л консервиран грах
3 с.л консервирана царевица
1 яйце
сол, черен пипер, чубрица

за панировката:

2 яйца
3-4 с.л брашно

Сваряваме картофите и ги намачкваме. Тиквичките и морковите нарязваме на дребни кубчета и сваряваме с броколите. След готовност ги добавяме при картофите заедно с граха и царевицата и разбъркваме добре. Добавяме яйцето и подправките. С лъжица загребваме малко от сместта, овалваме в брашно, след това потапяме в разбитото яйце и пържим до готовност от двете страни в предварително загрят зехтин за пържене.
Поднасяме с чеснов млечен сос- цедено мляко, сол, пресен чесън и магаданоз.

2 коментара:

  1. Мими както винаги се включваш с ястие напълно в синхрон със сезона!Много ми харесва идеята да се смесят толкова много селенчуци.Смятам да изпробвам рецептата още утре.

    ОтговорИзтриване
  2. Тези шницели изглеждат много вкусно! Непременно ще ги изпробвам.
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...