неделя, 14 февруари 2010 г.
Айсберг салата с домати и риба тон
Продукти
1/2 средно голяма айсберг салата
1 домат
1 малка консерва риба тон
3-4 лъжици сладка царевица от консерва
шепа черни маслини
за крутоните:
2 филийки сух хляб
1 ч.л сух чесън
1 с.л зехтин
за дресинга:
1 жълтък
1 ч.л балсамов оцет
сока на половин лимон
2 с.л зехтин
Салатата нарязваме на едро /аз правя три напречни разреза и след това още на три перпендикулярно на първите/. Домата на кубчета и добавяме при салатата. Изцеждаме рибата от водата в консервата, добавяме маслините и царевицата и разбъркваме два три пъти да се разнесат съставните части.
Филийките хляб нарязваме на кубчета и запичаме в тефлонов тиган. След като се попромени цвета на хляба поръсваме с чесновия прах и заливаме със зехтина. Запичаме докато придобият златист цвят.
Дресинга приготвяме в блендера, като смесваме всички съставки.
Взаимствано от http://www.kulinarno-joana.com/2010/02/c%D0%B0%D0%B5sar-salad/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар