вторник, 24 май 2011 г.

Pancetta, cottage cheese, zucchini and dried cherry tomatoes


Панчетата е вид бекон, направен от част от свинските гърди с подправки. В италианската кухня е широко застъпено неговото ползване в кулинарията при приготвяне на пици, салати и т.н
Сушените домати приготвих за първи път в домашни условия. За инструкции ползвах блога Готвенето е забавно http://cook-4fun.blogspot.com/2010/08/blog-post_29.html
Използвах 200 грама чери домати, измих и разполвих. Наредих в тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Поръсих ги със сух босилек и риган, нарязох стрък пресен чесън на ситно, използвах морска сол- около супена лъжица и кафява захар /1/2 чаена лъжичка/. Полях отгоре 2-3 с.л зехтин. Оставих ги на пряка слънчева светлина около 4 часа, след това продължих сушенето във фурната- около 2 часа на 100-120 градуса с вентилатор, като на няколко пъти отварях фурната за 2-3 минути. Затворих в буркан за няколко часа, за да поемат всички аромати. Вкусът и аромата им наистина се неустоими.
За завършек на ястието запекох на тънко нарязана половин тиквичка на грил тиган. НА всяко парченце бекон се поставят 2 кръгчета тиквички, чаена лъжичка от сиренето и две половинки от сушените доматчета. Навиваме рулце и закрепяме с клечка за зъби.



Нареждаме в тавичка и запичаме за около 20 минутки на максимални градуси във фурната. Поднася се охладено, чудесно мезе за бира или винце. :)))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...