Обичам съботните сутрини, децата ми още повече. Децата обожават палачинки и почти като традиция у нас в уикендите се приготвят. Този път у нас сме на американски палачинки- панкейк. Традиционно тези палачинки се пържат в масло, но аз сложих мазнината в сместта и просто ги изпекох.
Рецептата е страхотно лесна и бърза за изпълниение. Правила съм подобни и с кисело мляко, вкуса е отново неустоим.
1 ч.ч прясно мляко
1 пак. ванилена захар
1 пак. бакпулвер
2 яйца
1/2 ч.л сода за хляб
брашно, колкото за смес с плътност на боза
20 грама масло
Разбийте яйцата, добавете им леко топлото мляко и ванилената захар. Добавете половин чаша брашно, в което сте сипали бакпулвера и содата и разбъркайте добре. Добавете брашно до получаване на желаната плътност и последно маслото на стайна температура. Печете в загрят тиган, като веднага след като се появят дупчици от едната страна обръщайте- така ще получите приятно изпечени и пухкави панкейкс.
Сервирайте с пресни плодове и мед /или със всичко, което обичате/.
Леле, много ги обичам! И аз ги поднасям с мед, но с плодове не съм се сещала! Хубава идея! Много красиво поднесени и вкусно приготвени! Поздрави!
ОтговорИзтриванеА къде са яйцата ;)
ОтговорИзтриванеАу, срам- добавих ги, пропуснала съм.
ИзтриванеБлагодаря за коректната забележка
Много апетитни , скоро ще се пробвам и аз до ги приготвя :))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря за положителните коментари, радвам се че публикацията ви харесва
ОтговорИзтриване