понеделник, 10 май 2010 г.
Пиле с ананас
След кокосовите мъфини с консервирано кокосово мляко ми остана половин консерва, и за да не я хвърлям веднага се разрових за рецептичка как да го оползотворя. В гугъл сърча веднага ми се наби на очи рецепта с пиле- любимо, леко, вкусно и полезно месо. На вчерашния пазар си подсигурих охладено пилешко филе, и днес след работа запретнах ръкави.
Продукти:
600-700 г пилешко филе
5 с л соев сос
4 с л кокосово мляко
4 стръка зелен лук
2 стръка пресен чесън
1 с л лимонов сок
1 узрял ананас
1 с.л нишесте
Нарязваме пилешкото месо на хапки и овкусяваме със соевия сос. Оставяме да престои около 30 минути. През това време измиваме и нарязваме на ситно лука и чесъна, почистваме ананаса и го нарязваме на кубчета. В дълбок тиган наливаме 2 с.л оризово олио и оствяме да загрее добре. Поръсваме пилето с нишестето и разбъркваме добре. Пускаме пилешките хапки във загрялото олио да се пакетират от всякъде и вадим върху лист хартия. Прес това време изсипваме лука и чесъна, разбъркваме и веднага добавяме кубчетата ананас. Задушаваме леко и връщаме пилешкото месо вътре. Накрая заливаме с кокосовото мляко и оставяме да къкри на слаб огън докато остане на мазнина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар