неделя, 9 май 2010 г.

Кавърма със свинско месо


Продукти:

500 грама свинско месо за готвене
2 големи глави лук
2 моркова
2-3 зелени пиперки
1 средно голям домат
1/2 чаша бяло вино
1 ч.л сол
1 с.л суха подправка

за гарнитура- кафена чаша ориз, задушен в малко мазнина



Месото се нарязва на едри хапки. Зеленчуците режем на дребно и заедно с месото задушаваме в дълбок тиган. След като се изпари водата, заливаме с 1/2 чаша бяло вино и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Оставяме на слаб огън да къкри докато се изпари цялата течност.
Поднасяме с "венец" от варен ориз с подправки.

7 коментара:

  1. Много апетитно изглежда, Мими!
    И лесно, и вкусно!
    Поздрави и слънчева седмица :)

    ОтговорИзтриване
  2. мерси, Пепи- така е, лесно и чудесно
    винаги се включваш на ястията с месце:Р
    хубава и спокойна седмица и на вас

    ОтговорИзтриване
  3. аууу, чиста случайност :)))))

    аз и кексчетата видях, страхотни са!
    Ама знам ли що пък на кавърмата се разписах.....

    Много усмивка :)))

    ОтговорИзтриване
  4. шегувам се, разбира се, радвам се че са ти харесали
    поздрави и много усмивки и за теб :)))))))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусен блог! Радвам се, че го открих навреме, даже си харесах някой неща, които ще пробвам при първа възможност! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  6. благодаря за отзивите, надявам се да бъда полезна и да ви е вкусно
    поздрави и усмихната вечер :))))))))

    ОтговорИзтриване
  7. Миме,ще пробвам тази рецепта,публикувана е на рождения ми ден

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...