петък, 18 ноември 2011 г.

Tuna bread




По време на пости ми идват най-интересните идеи за приготвяне на различни ястия. Може би факта, че в момента не мога да ги опитам ме стимулират за това. Онзи ден накупих някакви промоционални комплекти риба тон от верига в града, но освен в салата не съм слагала рибата от консерва. Първо ми хрумна да направя кошнички от бутертесто, но идеята е видяла много вариации, за това се разтърсих за рецепта на пухкав и мек хляб и попаднах на http://www.myrecipe.org/top/detail/111.
При мен рецептата претърпя лека вариация, за това ще споделя как я направих аз:
В машината за хляб поставяме в следната последователност продуктите:
120 мл. затоплено прясно мляко
1 ч.л сол
3 ч.л захар
1 яйце
300 гр. брашно
1 пакетче мая за хляб на Йоткер /7 грама/

Пускаме машината на програмата за тесто и след като омеси добре съставките прибавяме 60 гр. масло на стайна температура. След като привърши цикъла на машината, вадим готовото тесто и разделяме на 6 равни части. Върху предварително намаслена със зехтин повърхност оформяме фитили и усукваме по показаният в линка начин. Нареждаме питките в предварително намаслена тавичка и оставяме леко да втасат /дупката в средата започва да се загубва/. Намазваме питките с прясно мляко с помощта на четка. Във всеки отвор поставяме по лъжица филе от риба тон, а отгоре няколко нарязани маслини. Поръсваме с босилек и поставяме във включена на 50-60 градуса фурна докато питките удвоят обема си. Аз допекох на програма с вентилатор, на 180 грама, като във фурната имах тавичка с две чаши вода под тавичката, в която бяха питките. След като позачервят се изключват и се оставят във фурната докато изстине. На пръв поглед основният недостатък на рецептата е, че питките стават малко. За опитването- ще правя пак след Коледа. До тогава- опитайте и вие, ако ви е допаднала идеята.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...