Продукти:
- 800 грама цедено кисело мляко /може да се използва и майонеза за тази салата, като се намалява количеството на млякото спрямо количеството майонеза/
- 1 средно голяма прясна краставица
- 1 консерва сладка царевица /200 грама/
- 1 буркан мариновани печурки /290 грама/
- 1 връзка пресен копър
- 1 ч.л чесън на прах
- щипка черен пипер
- 1 ч.л зехтин /може и олио/
- 1 ч.л сол
Приготовление:
Царевицата и гъбите се оцеждат от течността и се изсипват при млякото.
Краставицата се обелва и се реже на дребни кубчета и се изсипва при останалите продукти.
Накрая прибавяме подправките, мазнината и наситнения копър. Оставаме салтата да престои час, за да се хомогенизира вкуса й.
Няма коментари:
Публикуване на коментар