сряда, 30 декември 2009 г.

салата "Жан Мирон"


Продукти:

  • 800 грама цедено кисело мляко /може да се използва и майонеза за тази салата, като се намалява количеството на млякото спрямо количеството майонеза/
  • 1 средно голяма прясна краставица
  • 1 консерва сладка царевица /200 грама/
  • 1 буркан мариновани печурки /290 грама/
  • 1 връзка пресен копър
  • 1 ч.л чесън на прах
  • щипка черен пипер
  • 1 ч.л зехтин /може и олио/
  • 1 ч.л сол

Приготовление:


Царевицата и гъбите се оцеждат от течността и се изсипват при млякото.






Краставицата се обелва и се реже на дребни кубчета и се изсипва при останалите продукти.






Накрая прибавяме подправките, мазнината и наситнения копър. Оставаме салтата да престои час, за да се хомогенизира вкуса й.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...