неделя, 5 февруари 2012 г.

Мини пици- парти хапки с повод и без!




Преди около месец беше рождения ден на Преслава, празнувахме в къщи, в тесен кръг от приятелски дечица. Тогава ми хрумна този мини вариант за пица, като интересен за деца и възрастни. На повечето детски партита се предлага парче пица, сок, солетки. Реших и вкъщи да направя подобно- като на детски кът. Само, че варианта с разрязано парче пица не ми се понрави и така се родиха тези парти пици. Рецептата е стандартното тесто, от което приготвям пица, а плънката- каквато ви хареса. В случая: доматено пюре за намазване на всяка пица /миналият път разтворих кетчуп в доматен сос, че ми беше свършило пюрето- вкусно се получи/, кисели краставички, печен червен пипер, луканка, мек колбас /филе, кренвирш- ако го разрешавате у вас/, топено сирене и настърган кашкавал.

за тестото:

300 мл. хладка вода
1/2 ч.л захар
1 пакетче суха мая /7 гр./
550 грама бяло брашно
1 ч.л. сол
2 с.л зехтин

Продуктите поставяме в контейнера на машината за хляб в изброената последователност- ползвам програма Тесто /час и половина/.
След като е готово тесто го разделяме на 3 равни части. Първата разточваме до дебелина 1 см и с малка чашка изрязваме кръгове. Всеки кръг разточваме леко с точилката и нареждаме в тавичка /ползвам тази на фурната, като съм я застлала предварително с хартия за печене/. Намазваме всяко кръгче с доматено пюре, слагаме от продуктите колкото събере и запичаме на максимални градуси. След като тестото порозовее слагаме по малко настърган кашкавал на всяка пицичка отгоре и запичаме още съвсем малко- колкото да се разтопи. Ако ви се играе, сложете и подправки- аз днес нямах време.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...