четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Шоколадови мъфини с тиква


Продукти :


1 и 1/2ч.ч. захар
1ч.ч. сварена и пюрирана тиква
2ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1/3ч.ч. вода
2 яйца
1 капсула ванилия
1ч.л. канела
2с.л. неподсладено какао
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
1ч.ч. шоколадов чипс или начупен на малки парченца горчив шоколад

Приготвяне:
В купа изсипете захарта. Добавете водата, олиото, разбитите яйца и ванилията, като разбърквате добре след всяко. Добавяте пюрето от тиква и бъркате до хомогенизиране. В купа пресявате сухите съставки и на 2-3 пъти ги прибавяте към тиквената смес. Не бъркайте продължително, необходимо е единствено сухите съставки да попият в моктите и да се получи гъста смес. Тестото за мъфини е специфично с това, че ако се бърка твърде дълго, става глетаво, а със сигурност не искате да постигнете такъв резултат. Най-накрая изсипете шоколадовите парченца.
Загрявате фурната на 170 градуса, пълните формичките за мъфини малко повече от половината и печете около 20-25мин, като проверявате с клечка, дали са готови.


източник: http://sunshine.collapse.bg/pumpkin-chocolate-muffins/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...