четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Fondant Fancies



175 грама масло /безсолно/
150 грама пудра захар
175 грама брашно
3 яйца
1 пакетче бакпулвер /на д-р Йоткер/
1 бурканче сладко от кисел плод /ползвах кайсиево/

за глазурата:

90 грама пудра захар
100 грама шоколад /натурален или бял/
*боя за сладкиши /ако ползвате бял шоколад може да оцветите глазурата в желан цвят/
25 грама масло
100 мл. гореща вода

Разбиваме захарта с маслото до побеляване в кухненски робот. Добавяме едно по едно яйцата, като изчакваме предишното да е размесено добре.Накрая добавяме на няколко пъти брашното, смесено с бакпулвера и разбъркаме внимателно в една посока.
Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса до порозовяване на блата.
След като изстине го разрязваме на две и намазваме сладкото, след което отново го събираме. Нарязваме получената торта на малки квадрати.

За глазурата загряваме тенджерка с вода на котлона. Слагаме отгоре купа, така че да не допира водата. Слагаме шоколада и маслото и разбиваме докато се разтопят. СЛед това прибавяме пудрата захар на части и накрая доливаме от горещата вода, като следим консистенцията да не стане много водниста /може да не използвате цялото количество вода/. Отнемаме от котлона и изчакваме да поизстине малко.
На всяко парченце от кекса слагаме по лъжичка маскарпоне /аз разбих сладкарска сметна на Хопла/ и поливаме отгоре с изстиналата глазура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...