понеделник, 21 март 2011 г.
Ашуре
В разгара на Великденските пости, предложение към всички уважаващи и спазващи традициите.
Ашуре
500 г жито (грухана пшеница)
200 г захар
100 г орехови ядки
100 г стафиди
40 г нишесте
1 ч. л. канела
2-3 капки розова вода
пудра захар за поръсване
Измитото и почистено жито се сварява до пълно омекване.Прибавят се захарта, стафидите и предварително разтвореното в 100 мл вода нишесте и сместа се вари 2-3 минути. Сваля се от огъня и се ароматизира с подправките.Разпределя се в облени с вода купички.При сервиране купичките се обръщат в чиния, за да изпадне съдържанието им. Ашурето се поръсва със смлени или натрошени печени орехови ядки и пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар