събота, 12 март 2011 г.

Milka sweet roll




Отново Дими е виновна- да, тя е. Изобщо, забелязала съм, че във виртуалното пространство има няколко дами, които са вдъхновение на много такива като мен- домакини, които искат да направят нещо специално за своето семейство. Така изникна и идеята за това руло- с крема сирене Милкаделфия :) и блат по рецепта на Димитрана. Ето и продуктите:

за блата:

8 жълтъка
4 белтъка
100 грама захар
80 грама брашно
40 грама царевично нишесте
щипка сол
лимонова есенция

за крема:

1 пак. крем Оле ванилия
330 мл. прясно мляко
1 кут. крема сирене Милкаделфия
пудра захар /ако ви се стори не достатъчно сладко

за сиропиране:

1 пак. капучино Якобс с парченца Милка :)

Жълтъците се разбиват с лъжица захар и щипка сол, белтъците с останалата захар се разбиват на сняг. Брашното и нишестето се смесват. Добавяме белтъците към жълтъците и внимателно разбъркваме, само в една посока и загребвайки добре отдолу в купата. Накрая добавяме на няколко пъти и брашното и разбъркваме отново внимателно. Печем във фурната в правоъгълна тавичка, върхи предварително постлана хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята до 230 градуса, следете блата да не прегори /трябва да го извадите докато е леко розов/. Вадим върху навлажнена кърпа и навиваме на руло. Държим го докато леко поизстине. През това време приготвяме крема- смесваме крема сиренето със разбития по рецептата крем Оле и бъркаме, докато получим гладък крем.
След като е поизстинал блата, разтваряме капучиното в половин чаша гореща вода и внимателно го сиропираме. Отгоре равномерно нанасяме крема и завиваме във свежо фолио, придавайки форма на руло. Оставяме за няколко часа в хладилника. Накрая украсяваме по желание- в случая с готов захарен фондан, като предварително намазваме рулото с кайсиево желе, за да придадем гладкост на повърхността.
С един огромен комплимент към фирмата- работодател :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...