събота, 5 март 2011 г.

Милинки



Друго си е да можеш да "надникващ" в тетрадката с рецепти на повече хора. Идеи много, правят вземането на решения много по-лесно. Това са днешните кулинарни блогове. Снощи си мислих какво да направя днес за закуска на децата и в главата ми излезна- милинки, но тъй като никога не съм правила, пуснах търсене в Гугъл и попаднах на вкусният блог на Габи http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/11/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

Ето и как аз направих милинките:

3-4 с.л гореща вода
1 пак. суха мая
2 ч.л захар
500 грама кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
1 с.л сол
200 грама масло
1 с.л царевично брашно
около 300 грама сирене
брашно за меко тесто /около 500 грама/
* 1 ч.л червен пипер

*по желание

Маята заедно със захарта се разтваря в топлата вода и се добавя брашно да стане гъста кашичка. Оставя се да втаса и след това се добавя към киселото мляко, разбъркано предварително със содата. Към тази смес добавяме на порции брашното до достигане на меко тесто. Покриваме тестото и оставяме да втаса около час. След това делим тестото на равни топки с големината на яйце и подреждаме в предварително намаслена тавичка. Оставеме наредените топки да втасат още половин час. След това поставяме по парченце сирене в средата на всяка топчица. Разстапяме маслото на котлона и добавяме лъжицата нишесте и солта и леко запържваме. Наръсваме тестото с червен пипер и отгоре поливаме с разстопеното масло. Печем за около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...