неделя, 6 март 2011 г.

Кифлички



Понеже много ми хареса тестото от вчерашните милинки реших днес да го пробвам за друг вид закуска. В случая- с кремвирш. Тестото е прекрасно, другият път ще пробвам и с локум. Припомням го отново:

3-4 с.л гореща вода
1 пак. суха мая
2 ч.л захар
500 грама кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
1 с.л сол
брашно за меко тесто /около 500 грама/

за намазване:
1 яйце
2-3 с.л прясно мляко

Маята заедно със захарта се разтваря в топлата вода и се добавя брашно да стане гъста кашичка. Оставя се да втаса и след това се добавя към киселото мляко, разбъркано предварително със содата. Към тази смес добавяме на порции брашното до достигане на меко тесто. Покриваме тестото и оставяме да втаса около час. Разделяме втасалото тесто на две равни части и всяка разточваме на набрашнена повърхност. Режем на 8 триъгълничета и завиваме като кифличка с 1/8 парче кремвирш. Оставяме да втаса още половин час, след което печем на предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да сложим във фурната, намазваме с разбитото с прясно мляко яйце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...