вторник, 15 март 2011 г.
Пилешко роле
~*~Продукти~*~
1 бр. охладени пилешки гърди
4-5 едри печурки
2 триъгълничета топено сирене
2 стръка пресен лук
царевично брашно
сол
черен пипер
2 с.л брашно
сока на 1/2 лимон
Оформяме две пържоли от гърдите и начукваме леко. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. НАрязваме на ситно пресният лук, разстиламе топеното сирене върху пържолката, отгоре слагаме от лука и нарязаните на полумесеци гъби. Завиваме рулце от пържолката, овалваме в царевично брашно и запържваме в предварително загрята мазнина. Отделяме получените рулца в тавичка, а в мазнината от тигана запържваме брашното. Добавяме малко сол и заливаме с вода. Разбъркваме добре до получаване на гладък сос, който подправяме със сол и лимонов сок. Заливаме рулцата с получения сос и запичаме за около 20 минути в предварително загрята фурна на максимални градуси. Поднасяме с гарнитура от задушени в масло печурки, аз направих и запеканка от сварен и намачкан картоф, с настърган кашкавал и натрошено сирене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Това си е вкусотия,много добре изглежда!Снимката ного ми харесва.
ОтговорИзтриванеО, колко вкусно изглежда! Харесва ми! :)
ОтговорИзтриванеАх, колко вкусно изглежда... и съм убедена, че е прекрасно на вкус!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Мария!
Все така успешни, ведри и вкусни да са сните ти :-)
Пилешкото роле или галантини е любимо ястие у дома.
ОтговорИзтриванеДа разменим рецептите.
Твоята ми харесва.
Надникни при мен, в "Солени магии" има рецепта за миниатюрни галантини.
Надявам се да ти хареса при мен и да ме посещаваш често.
Пък може би да ме включиш в списъка си с блоговете ти.
Благодаря за коментара, надникнах в блога ти и вече съм ти последовател- обичам да експериментирам, а от там има и какво
ОтговорИзтриванепоздрави и слънчев ден, Мария