неделя, 8 май 2011 г.
Apple tart
Един прекрасен, бърз и непретенциозен сладкиш, който може да направите по всяко време на годината.
за тестото:
125 гр. масло /на стайна температура/
200 гр. брашно
120 гр. студена вода
шипка сол
1 пак. ванилена захар
3 средно големи ябълки
5-6 с.л кафява захар
1 с.л канела
конфитюр от кайсии за глазура
От маслото, брашното, солта и водата замесваме тесто, което оставяме в хладилник за около час. След това разточваме кръг с малко по-голям диаметър от тавичката, в което ще печем. Поставяме го в тавичката и с точиката минаваме ръба, за да отделим излишното количество. Надупкваме с вилица основата, поръсваме с половината захар и канелата. Покриваме с хартия за печене и изсипваме шепа бобени зърна за тежест, за да не се надуе блата. Печем на 180 градуса до порозовяване на блата. През това време обелваме ябълките, почистваме вътрешността им и режем тънки филийки. Вадим блата и редим резените отгоре. Отгоре ги наръсваме с останалата захар и запичаме отново за около 20 минути. След като извадим намазваме с конитюра от кайсии все още горещия сладкиш. Сервираме охладен, за завършек може с топка сладолед или със сладка сметана. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Струва ми се много ароматно и приятно на вкус !
ОтговорИзтриване