понеделник, 2 май 2011 г.

Пълнени чушки с елда и тиквички


Продукти /за 10 чушки/

1 ч.ч елда
2 домата
2-3 средно големи моркова
1 по-голяма тиквичка
2-3 стръка пресен лук
1/2 връзка копър
сол
20-30 грама масло


за млечният сос:


2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с.л брашно
2 с.л мазнина

Елдата сваряваме в подсолена вода да се разпука. Зеленчуците настъргваме или нарязваме на дребни кубчета, и задушаваме в тиган с маслото. Последно прибавяме елдата и разбъркваме добре. Поръсваме с ситно нарязаният копър и плънката е готова. С нея пълним предварително измитите и почистени чушки. Подреждаме ги в подходящ съд /аз използвах керамичния гювеч/ и наливаме чаша и половина вода. Печем 40-50 минути. След като са готови приготвяме соса- в мазнината запържваме брашното, през това време разбиваме яйцата и киселото мляко и ги смесваме. Сипваме ги при брашното и бъркаме, за да не стане на бучки. Заливаме полученият сос с водата, в която са се пекли чушките. Поднасяме готовите чушки, поляти със сос и поръсени с малко настъгран пармеджан.

3 коментара:

  1. Аз,лично много харесвам елдата,като видях рецептата много и се зарадвах,изглеждат страхотно!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. само незнам какво е елда...иначе изглеждат страхотно

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта! Сега ще я изпробвам :-)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...