неделя, 17 юли 2011 г.

Канелени мъфини





Страхотно бърза и лесна рецепта, сигурна съм, че ще стане любима на доста хора. Аромата на кифличките е неустоим, и колкото повече престоят стават по-вкусни.
Приготвят се за по-малко от половин час, а същевремено са достатъчно атрактивни и подходящи за всякакви поводи.

Продукти:
/за тестото/

1 чаша айрян
1 с.л сода за хляб
1 пак. ванилена захар
1/2 ч.ч кафява захар
1 яйце
щипка сол
3 1/2 чаши брашно /и малко за разточването/

Плънка:
1/2 ч.ч кафява захар
1 пакетче канела
4-5 с.л разтопено безсолно масло

Глазура:

5-6 с.л прясно мляко
1/2 ч.ч пудра захар

Приготвяне:

Разбиваме захарта, яйцето, солта и содата до хомогена смес. Добавяме на няколко части брашното и месим меко и еластично тесто. Разточваме го върху набрашнена повърхност до около 0.5 см дебелина. Намазваме го с разтопеното масло и поръсваме със захарта и канелата. Навиваме руло по широката част, режем кръгове около 2 см широки и печем във форми за мъфини до порозвяване на максимални градуси. След като са готови оставяме да изстинат за около 10 минути и вадим на решетка.
Поливаме ги с глазурата с пудра захар /леко затопляме млякото и разбиваме в него пудрата захар/. По желание можем да направим и шоколадова глазура /шоколад за готвене с масло на водна баня/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...