сряда, 6 юли 2011 г.

Choco walnut cake




Продукти:

2 яйца
1/2 чаша кисело мляко
1 ч/л сода за хляб
1/2 ч.ч безсолно масло на стайна температура
1 1/2 ч.ч брашно
85 грама белгийски шоколад
1/2 ч.ч кафява захар
1/2 ч.ч бяла захар
1 пак. ванилена захар
100 грама орехи

Разбиваме яйцата и захарта, добавяме маслото и продължаваме да разбиваме до пухкава смес. Пресяваме брашното заедно със содата за хляб и добавяме към разбитата смес. Разбъркваме внимателно и добавяме ванилената захар. Шоколада стопяваме на водна баня и прибавяме на тънка струйка. Последно накълцваме на едро орехите и добавяме към кексовата смес.
Печем в предварително намаслена тава, или върху хартия за печене, а за любителите на мъфини- пълним формички.
Може да направим и глазура от масло, пудра захар и шоколад /100 грама готварски шоколад, 1/2 чаша безсолно масло и толкова пресята пудра захар/.

2 коментара:

  1. Всичко, в което има шоколад ми е фаворит :) Много хубаво предложение! Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Габи!
    Усмихнати дни и на теб :)))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...