събота, 27 март 2010 г.

Свински пържоли с гъби в сърма от айсберг салата



Продукти:

/за 4 порции/

4 броя свински шницели
300 грама гъби
1 връзка пресен лук
100 гр. масло
4 листа от айсберг салата
2 ч.л сол
2 ч.л черен пипер
100 грама бекон
100 грама кашкавал

за соса:

2 с.л брашно
1/2 литър прясно мляко



Начукваме шницелите от двете страни, овкусяваме ги със сол и черен пипер. Гъбите измиваме и нарязваме на филийки, след което задушаваме в тигана с маслото. Малко преди да са напълно готови прибавяме ситно нарязания пресен лук, овкусяваме със сол и черен пипер.
Върху всяка пържолка поставяме тънка филийка бекон, и отгоре 1/4 от задушените в масло гъби. Навиваме на руло всяка и захващаме с клечка за зъби, за да затворим добре рулцето. Запичаме готовите рулца на тефлонов тиган, да се запечатат добре от всички страни.
След това завиваме всяко рулце в лист от салата айсберг и нареждаме в тавичка.
Последно приготвяме соса- запичаме 2 с.л брашно в тигана и след като си промени цвета го заливаме с прясното мляко. Разбъркаваме добре докато почне да прави балончета. След това сваляме и прецеждаме през гевгир да получим гладка смес. С получения сос заливаме пържолките, доливаме чаена чаша топла вода и печем на максимални градуси с вентилатор около 40 минути.
При поднасянето настъргваме на ситно кашкавал върху всяка сърма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...