петък, 12 август 2011 г.

Къпинов сладкиш Бекуел




Какво ще кажете за комбинацията къпини-бадеми-шоколад. Мммм, добре звучи. Кисело- сладкия вкус на малките черни плодове, в комбинацията с горчивият шоколад в ронливо тесто от смлени бадемови ядки- това е сладкиша, който спретнах днес

Продукти:

* 140 г смлени бадеми
* 140 г краве масло, омекнало
* 140 г кафява захар
* 140 г самонадигащо се брашно
* 2 яйца
* 250 г къпини
* 1 ч.л ванилов екстракт
* 100 гр. белгийски шоколад /на копчета/
* пудра захар, за поднасяне

Разбийте захарта с яйцата, добавете брашното и смлените ядки. Последно сложете и ванилията и бъркайте до хомогена смес. Аз направих всичко това в робота, но тестото е лесно и за разбиване на ръка. Половината от тестото се изсипва в намаслена тавичка, като се разстила равномерно, върху него се редят изчистените, измити и подсушени плодове, а върху тях се изсипва и шоколада. Върху тях нанасяме и останалото тесто и внимателно го разнасяме равномерно. Печем на 180 градуса за около 40 минути. Сладкиша се охлажда добре, преди да се поднесе, защото още топъл се рони /на основата на масло и ядки е/. Поръсваме с пудра захар и предлагаме с чаша ароматно кафе- обещавам ви, че ще ви хареса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...