четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Добруджанки




Продукти:

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смачкано сирене
1/2 ч.л. сол
1 яйце (опция)
1 ч.ч. кисело мляко
1 равна ч.л. сода
3 с.л. олио или разтопено масло
8 зарчета краве масло

Приготовление:
Правим кладенче от 3/4 от брашното и го поръсваме със солта. В средата изсипваме всички останали продукти и замесваме тесто. Разделяме на 8 равни топки, които нареждаме на разстояние едно от друго в намаслена и поръсена с брашно тава. Върху всяка питка по средата забиваме по едно зарче масло и натискаме надолу, докато потъне до височината на тестото.

Пускаме фурната на 200оС и оставяме тавата с питките спокойно да втаса върху нагряващата се печка. Печем до златисто – около 20 минути.

източник: http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=2193&high=%EF%E8%F2%EA%E8
снимките са авторски

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...