неделя, 14 февруари 2010 г.

Мъфини с кайма и топено сирене


за тестото
1 ч.ч прясно мляко
1 пак. суха мая /д-р Йокткер/
щипка захар
брашно за меко тесто /да се маже по лъжицата/

В топлото мляко слагаме щипка захар и изсипваме маята, добавяме брашно да достигнем консистенцията на боза, разбъркваме хубаво и оставяме 30 минути да втаса. През това време приготвяме плънката.

за плънката
1/2 глава лук
250 гр. кайма
100 гр. топено сирене
1 с.л кимион
1/2 с.л черен пипер

Нарязваме лука на ситно, загряваме тефлонов тиган на котлона, слагаме каймата и лука да се задушат. Бъркаме постоянно, за да не стане на бучки, след като се изпари отделената мазнина прибавяме топеното сирене и подправките.

Изсипваме плънкаата при втасалата смес и добавяме брашно докато достигнем желаната консистенция /тестото трябва да е меко и да се размазва по лъжицата/.
Намасляваме формата за мъфини, от сместта вземаме по супена лъжица /лъжицата мокря преди всяко гребване/ и разпределям хубаво сместа във всяко гнездо.

Печем в предварително загрята фурна на максимални градуси за 20 минути. Следа като ги извадим намазваме всяко кексче с мазнина. От тези пропорции се получават 12 кексчета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...