понеделник, 25 януари 2010 г.

Шоколадови пасти с лимонов крем



Много обичам сухи пасти, напоследък особено хапвам едни на Престиж- чудна вкусотийка.

Децата се изредиха да боледуват, всичко вече е на ред и аз съм на линия с нови амбиции за приятни и ефектни домашни ястия.

Продуктите за пандишпанов блат взех от тази рецепта http://stirianowa.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
Крема е крем Ванилия на д-р Йоткер с една ампула лимонова есенция вътре и настъргана кора от един портокал.
За заливката е нужно 50 мл. прясно мляко и 100 г. натурален шоколад /готварски/, които стопих в микровълнова за около 1-1,5 минути.
Пандишпана е обяснен как се прави, след като поизстине намазваме половината с крема, разстиламе го равномерно и отгоре слагаме другата половина от блата. Хубаво е така да престои в хладилник, поне час- два, за да стегне добре, след което разрязваме на еднакви правоъгълници /квадрати, или дори може разни формички с формите за сладки/ и накрая заливаме с получената шоколадова глазура. Отнема поне още два часа да стегне и глазурата и са готови за консумация. Бързо, лесно и вкусно- опитайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...