петък, 5 март 2010 г.

Селски хляб в хлебопекарната




Продукти:

310 мл топла вода
1 с.л сол
470 гр. брашно тип 500
1 ч.л мая за хляб на д-р Йоткер
щипка захар

Продуктите се прибавят по реда на изреждането им и се наглася програмата за основен хляб с трета степен препичане на коричката.

Това е най-сполучливия хляб, който намерих за моята машина и приготвям всеки ден от него. Ник е възхитен от вкуса му, децата обичат да дъвчат дори само корички, баба и дядо ми пращат поръчки и го предпочитат пред купешкия селски хляб. Лесен, вкусен и икономичен- какво повече може да се желае.

4 коментара:

  1. Наистина е чудесен!
    Освен бърз и лесен -
    изглежда пухкав отвътре и хрупкав отвън.
    И аз така го обичам.
    Хубав и усмихнат уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Хляба е уникален! Препоръчвам!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...