събота, 27 март 2010 г.
Руло със шипков мармалад
Продукти за тестото:
/за две рула/
150 мл прясно мляко
две яйца
150 гр. захар
500 гр. бяло брашно
1 ч.л мая на д-р Йоткер
1/2 флакон есенция на Йоткер по твой вкус /лимон, ром/
70 гр. масло
за плънка и поръска:
1 бурканче шипков мармалад
3-4 с.л сусам
Слагаме продуктите за тестото в машината за хляб в изредената последователност, без маслото. Него го стопявам в микровълновата и наливам на няколко пъти в процеса на месене. Ползвам най-продължителната програма на машината, за да подсигуря по-дълъг процес на втасване на тестото. Преди да почне изпичането спирам машината и оставям тестото още известно време на топло. След като го извадя го разделям на две части, разточвам по ред всяка и намазвам с половината от мармалада. Завивам на руло, или усуквам на тънка плитка и придавам желана форма. Оставам още час два да втаса добре, след което намазвам с прясно мляко, поръсвам със сусам и пека във фурната на 190-200 градуса до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно предложие -
ОтговорИзтриванемного апетитно изглежда и
предполгам колко е ароматно и вкусно.
Хубава и усмихната Цветница, Диана
цялата къща днес ухае на Великден, почна се голямото козунакопечене
ОтговорИзтриваневесел и слънчев уикенд и на вас
поздрави, Мария