събота, 27 март 2010 г.

Руло със шипков мармалад



Продукти за тестото:

/за две рула/

150 мл прясно мляко
две яйца
150 гр. захар
500 гр. бяло брашно
1 ч.л мая на д-р Йоткер
1/2 флакон есенция на Йоткер по твой вкус /лимон, ром/
70 гр. масло


за плънка и поръска:

1 бурканче шипков мармалад
3-4 с.л сусам



Слагаме продуктите за тестото в машината за хляб в изредената последователност, без маслото. Него го стопявам в микровълновата и наливам на няколко пъти в процеса на месене. Ползвам най-продължителната програма на машината, за да подсигуря по-дълъг процес на втасване на тестото. Преди да почне изпичането спирам машината и оставям тестото още известно време на топло. След като го извадя го разделям на две части, разточвам по ред всяка и намазвам с половината от мармалада. Завивам на руло, или усуквам на тънка плитка и придавам желана форма. Оставам още час два да втаса добре, след което намазвам с прясно мляко, поръсвам със сусам и пека във фурната на 190-200 градуса до готовност.

2 коментара:

  1. Чудесно предложие -
    много апетитно изглежда и
    предполгам колко е ароматно и вкусно.
    Хубава и усмихната Цветница, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. цялата къща днес ухае на Великден, почна се голямото козунакопечене
    весел и слънчев уикенд и на вас
    поздрави, Мария

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...