сряда, 14 юли 2010 г.

Пълнени домати



В разгара на лятото сме, макар и не толкова горещо през тази година. Лятното време и жегите подтискат апетита и ни си иска само да залъжем набързо стомаха, като си оставим достатъчно място за течности. Лично аз предпочитам леки и бързи храни, близко до сурвия вариант на пресни зеленчуци. За щастие разполагам с едни безкрайно работливи баба и дядо, които се грижат на трапезата ни винаги да има домашно отгледани пресни зеленчуци, яйчица и месо. Днес гледайки предаването на колегата ;) Звездев, реших да импровизирам по предложената от него рецепта и спретнах едни Пълнени домати. За приготвянето им са нужни:

6 по-големи домата
100 грама топено сирене
100 грама пушен свински врат
100 грама кашкавал
6 яйца /или 12 пъдпъдъчи/
2 с.л олио

Изрязва се капаче от върха на домата и с малка лъжичка се издълбава вътрешността му. Аз лично смятам да използвам вътрешността за чеснов сос утре :). Оставаме обърнати доматите върху решетка за около час да се изцедят добре /и чакаме да се прибере детенце от детска градина, за да ни помогне в готвенето :)))/. През това време нарязваме на ситно пушеното филе, насъргваме кашкавала на ситната страна на рендето и нарязваме 6 филийки от топеното сиренце.
След като се изцедят доматите и разпределяме равномерно количество от плънката във всеки- филе, кашкавал и отгоре топено сирене. Последно чукваме по яйчице във всеки домат, нареждаме ги в тавичка и поливаме с мазнина. Печем около 15 минути във фурна с вентилатор на максимални градуси. Да ви е сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...