вторник, 21 февруари 2012 г.

Tagliatelle ala créme





Рецептата е инспирирана от сайта на моята приятелка Кеми Вкусно и красиво и по-конкретно рецептата за Спагети със сос сирена, пиле и аспержи, с благодарности за споделеното и идеята.

За 6 порции талиатели ще са ви нужни:

500 грама талиатели
200 грама сметана
100 грама сирене Дор Блу
100 грама сирене Бри
50 грама настърган пармеджан
300 грама пилешко бонфиле
250 грама печурки
2 склидки чесън
зехтин, сол, черен пипер, *пресен босилек

Сложете в тенджера два литра вода да заврят. След като кипне водата, сложете две лъжици зехтин и супена лъжица сол и сложете талиателите, като намалите силата на котлона. Засечете 5 минути и свалете от котлона.
За соса- в тефлонов тиган сложете нарязаните на жулиени пилешки бонфиленца. Добавете към тях и измитите и нарязани на филийки печурки. Сложете капак и оставете да се задушава. След като си пуснат сок, махнете капака и оставете да изпари водата. Смачкайте скилитките чесън с широката част на ножа, след което ги наситнете /така по-лесно се нарязват на ситно/ и ги добавете при пилето. След като гъбите и месото се позачервят, добавете сметаната. Бъркайте интензивно, а последно добавете и сините сирена вътре в соса. След като се поразтопят оттеглете от котлона. В порционна чиния поставете част от талиателите, полейте със полученият сос, поръсете с настърган пармеджан и малко черен пипер. Декорирайте с пресен босилек и поднесете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...