понеделник, 12 декември 2011 г.

Bailyes cookies




Нали последните няколко години бях или бременна, или кърмачка, та съм изтървала модата в питиетата през това време. Заръщайки се отново на работа, разбирам че напитки като Бейлис, Кампари и Мартини вече са доста на почит по нашенските магазини, и явно се приемат добре от хората. Аз да не остана по-назад миналата година си купих Бейлис- някаква си малка промо бутилка, и добре че беше малка, защото никак не съм впечатлена от напитката. Така си остана от миналата Коледа, забутана на най-долният рафт в хладилника. Всеки месец при почистването му се заричах да изровя рецепта, в която да вложа количеството, но чак сега изпълних тази си закана. И без това е месеца на сладките :) редно е да го почетем. И така, съставките:

200 гр. масло /на стайна Т/
1/2 ч.ч кристална бяла захар
1/2 кафява захар
2 големи яйца
2 1/2 ч.ч брашно
1 ч/л сода за хляб
1 пак. ванилена захар
2-3 с.л смлени орехи
2 ч.л нес кафе
2 ч.л какао
1/2 ч.ч шоколадов чипс /може да е натурален шоколад/
8 с.л Бейлис
1/2 ч.ч сол

Маслото заедно със захарта разбиваме в кухненския робот. Добавяме яйцата и бъркаме докато получим пухкава смес. Добавяме Бейлис-а и отново разбъркваме добре. Последно добавяме и сухите подправки, като последно добавяме брашното, докато омесим гладко плътно тесто. Накрая оставяме в хладилник за около 30 минути, за да стегне добре. От тестото правим топчета с големина на лешник /или орех- в зависимост от това малки или големи бисквитки искаме да получим/ и редим в предварително застлана с хартия за печен тавичка, като оставяме достатъчно място между бисквитките. Печем на максимални градуси с вентилатор 8-10 минути, като в средата на печенето "украсяваме" всяка курабийка с няколко копченца шоколад. Вадим и оставяме върху решетка, за да поизстинат. Сега, можете да ме признаете за лоша майка, но децата изядоха половината курабийки, още след първото изпичане. От втората доза първо снимах, защото не се знае до утре дали ще остане. Весели празници на всички!

4 коментара:

  1. Ако трябва да съм честна, въпросния Бейлис бих го оползотворила точно по подобен начин (не си падам по него като напитка:-))
    Обаче сладките са страхотни и не бих обвинявала за децата;)))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. С удоволствие си взимам за кафето:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, че наминавате момичета :) радвам се, че ви харесват нещата

    ОтговорИзтриване
  4. Коледното настроение приижда от всякъде!Аз ще си взема също едничка.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...