понеделник, 7 февруари 2011 г.
Ръжен хляб
~*~ Продукти ~*~
140 мл. прясно мляко
1 яйце
1 ч.л сол
2/3 ч.ч ръжено брашно
2 ч.ч бяло брашно
1 ч.л захар
1 пакетче суха мая /д-р Йоткер/
Поставете продуктите в изброената последователност в машината за хляб. Включете на програма за бял хляб за 1000 грама. След последното месене извадете тестото и го оформете с малко мазнина. Оставете в намазнена тавичка да удвои обема си и печете на 180 градуса на вентилатор. При желание намажете с разбит жълтък и поръсете с мак, сусам или овесени ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване