неделя, 13 ноември 2011 г.

Пилешка супа




Моя приятелка ме беше помолила да публикувам рецепти по-редовно, но аз отказах с предлога, че ежедневното ми готвене е предимно на ястия от българската кухня, на които предполагам всички знаят рецептата. Сега обаче ще удовлетворя това й желание с рецепта за моят начин за приготвяне на пилешка супа /предпочитам от домашна птица/.

Продукти:

набор за супа /крилца, крака, дреболии, фенер/
2-3 средно големи моркова
2-3 средно големи картофи
1 глава лук
чушка, домат /зимата може от консерва/
фиде
сол, чубрица и девисил

Сварете хубаво месото /домашното изисква повече варене/. След като е готово го извадете от бульона, а в него сипете нарязаните на ситно зеленчуци, добавете сол. Оставете ги да поврат малко, а през това време обезкостете и накъсайте месото. Добавете го след това, заедно с фидето и домата. След като свалите от котлона оставете супата да поизстине, поръсете я с чубрица и девисил и застройте по предпочитан от вас начин- аз го правя с 3 яйца и 2 с.л кисело мляко.

4 коментара:

  1. Пилешката супа е на едно от водещите места по честота на приготвени ястия у нас. Твоята изглежда много апетитно и стилно поднесена! Хубава снимка!
    Поздрави и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна супичка,любима ни е !

    ОтговорИзтриване
  3. Любимата ми супа! А чиниите ти са невероятно красиви, много ми харесват!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. днес ми даде идея с пилешката супичка, само ще избегна лимона щото не ми е по вкуса... а чинията и купичката и на мен много ми харесват

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...